2024. április 19., péntek
FONTOS

Országos átlag felett a gyulai mentők

Gyulán a hivatalos ünnepség előtt egy nappal, május 9-én, szerdán ünnepelték, hogy idén 125 éves a szervezett mentés. Mint azt a fürdőváros mentőállomásán megrendezett állománygyűlésen a megyei vezető mentőtiszt elmondta, 1887. május 10-én indult első mentőfeladatának teljesítésére az akkor még épülő Bazilika előtti bazársor elől a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület.

Kárász László kiemelte, ma Magyarországon kihívás és nagy szakmai felelősség mentősnek lenni, ráadásul ez a hivatás nem korlátozódik a szolgálat idejére. Azt mondta, a Békés megyei és a gyulai mentők a legfontosabb mutató, vagyis a 15 percen belüli helyszínre érés alapján az országos átlag felett teljesítenek.

A gyulai állomás vezetője, Schneider László azt mondta, elismerés illeti az itt dolgozókat azért, mert gondjaikat félretéve, rendkívüli elkötelezettségről tanúbizonyságot téve végzik munkájukat. Őt arról kérdeztük, milyen esetekkel találkoztak a leggyakrabban.

Az ünnepségen számos elismerés gazdára talált. A tavalyihoz hasonlóan idén is Szász Szabolcs lett a legjobb a Tiszaújvárosban megrendezett mentőgépkocsi vezetők országos versenyén, az elméleti kategóriában.

Ilyés József a közelmúltban kapta meg a belügyminisztérium elismerését, Nagy Gyula pedig 35 éves hűségjutalmat vehet át csütörtökön. Tőle azt kérdeztük, mi jelenti a legnagyobb kihívást ebben a munkában.

A mentőállomás kollektívájának díját Horváth Attila mellett Csige János vehette át, orvos igazgatói dicséretben részesült Horváth Attila, Szabó Mihály, Csige János és Schneider László.

Interjúk a videóban, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …