2024. április 16., kedd
FONTOS

Tablók könyve az Erkelről

Több szempontból is különleges kötet látott napvilágot az Erkel gimnázium égisze alatt a napokban. Az országosan már tíz éve elindított tablók könyve sorozat ötvenedik része a gyulai alma mater elmúlt évtizedeinek tablóit gyűjtötte egy csokorba. Az ünnepélyes bemutatón zsúfolásig megtelt a városháza díszterme.

{vsig}galeria/tablokkonyve{/vsig}

Az elmúlt hatvankét év alatt elkészült tablókból mindössze hármat nem sikerült megtalálni, ami komoly eredménynek számít, erősítette meg Szűcs Levente az Erkel gimnázium igazgatója, aki azonnal igent mondott, amikor a kötet szerkesztői megkeresték azzal a céllal, hogy Gyulán, sőt a megyében elsőként szerkesszék egy kötetbe az elmúlt több mint hat évtized tablóit. A kiadvány olyannyira friss, hogy még a most végzős diákok is be tudtak kerülni, egészen 1950-től kezdődően.

A kötet szerkesztője, Molnár István éppen tíz éve kezdte munkáját ezen a területen, és ahogy fogalmazott egyfajta misszióként tekint a tevékenységére, úgy érzi sikerült megőrizni és átadni valamit az utókor számára. A szerkesztők érdeklődésünkre elmondták, a tárgyalások folyamatban vannak további helyi iskolákkal, így hamarosan újabb tablók könyvei láthatnak napvilágot.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …