2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Turizmus: a túlélés éve lesz 2012.

Nagyon nehéz helyzetben vannak a gyulai idegenforgalom szereplői, 2012. a túlélés éve lesz. Ezt mondta a 3Témában Petrucza Zoltán, a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület alelnöke, aki hangsúlyozta, nagyon sok költség sújtja a szállásadókat, vendéglátókat, így az sem kizárt, hogy az elkövetkező időszakban sokan lehúzzák majd a rolót.

{vsig}galeria/turizmuss{/vsig}

Az idegenforgalmi egyesület másik alelnöke, Arató Henrietta kiemelte, nagyon komoly árverseny zajlik a szállásadók között. Ez a vendégeknek jó, de a kínálati oldalt a folyamatos veszteségesség felé tolja, hiszen nagyon sokan olyan áron kínálják a szállást, ami bevételt ugyan eredményez, de még a költségek teljes mértékű fedezésére sem elegendő.

Arató Henrietta és Petrucza Zoltán bizakodva beszéltek a várfürdő új beruházásáról, az élményfürdőről. Mint elhangzott, ez a projekt régi mulasztást pótol. Arra a kérdésre, hogy mi az, ami hiányzik a jelenlegi, gyulai turisztikai kínálatból Arató Henrietta az elő- és az utószezonbeli rendezvényeket említette a standard programokon túl. Petrucza Zoltán szerint egy olyan nagy rendezvényre volna szükség, mely külföldön is alkalmas lehet arra, hogy a város jó hírét keltse, Gyula ismertségét növelje.

Részletek a videóban és a műsorban.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …