2024. április 24., szerda
FONTOS

Huszonöt éves a nevelési tanácsadó

Évente közel három ezer gyermek. A gyulai nevelési tanácsadó átlagban ennyi fiatalnak tud segítséget nyújtani a különböző problémák esetén. Többek között ez is kiderült az intézmény fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából rendezett eseményen, ahol több neves szakember is előadást tartott.

{vsig}galeria/nevelesitan{/vsig}

1987-ben vált önálló intézménnyé a gyulai nevelési tanácsadó, akkor még a mai posta épület helyén kezdte meg működését Rozsnyai Katalin vezetésével, aki szilárd alapokat alakított ki, az intézmény működésére. A karácsony János utca után az Apor téren működött tovább a nevelési tanácsadó, majd 2003-tól a mai helyén az Ady Endre utcában folytatta munkáját. 2007-től az intézményi összevonások során lett a GYAKI egyik tagintézménye a tanácsadó, Szabó Andrea vezetésével.

Az eseményen többek mellett Reményi Tamás gyógypedagógus a tanulási és viselkedési zavarokról tartott előadást, aki a megelőzés fontosságát is hangsúlyozta, hiszen minél hamarabb felismerik a szülők a pedagógusok a problémát annál hatékonyabb lehet a terápia.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …