2024. április 23., kedd
FONTOS

Tömegkommunikációs világnap Gyulán

A katolikus egyház 1967 óta, a húsvét utáni hatodik vasárnapon tartja a tömegtájékoztatás napját, amelyet a második vatikáni zsinat javaslatára nyilvánítottak világnappá. Erre az alkalomra a pápa minden évben üzenetet fogalmaz meg a katolikus sajtó hivatásáról, más-más kiemelt témát állítva a középpontba.

{vsig}galeria/tomegkommunikacio{/vsig}

XVI. Benedek idén a „Csönd és a szó: az evangelizáció útja” címmel tett közzé üzenetet. Az ünnepséget Gyulán, az egyházmegye fenntartásában lévő televízióban immár második alkalommal rendezték meg.

A pápa számára a csönd nem pusztán a korunkat jellemző túláradó információ ellentéte, hanem a szó befogadásának elsődleges feltétele. A két fogalom egymással helyes egyensúlyban kölcsönösen gazdagítja a kommunikációt és azt az új evangelizálás nélkülözhetetlen eszközévé teszi. Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök a sikeres kommunikációval kapcsolatban is megosztotta gondolatait.

Az ünnepségen dr. Antal Zsolt, a Gyula Televízió ügyvezető igazgatója kiemelte, újabb országos pályázaton szerepelt sikerrel a televízió, mely a közhiedelemmel ellentétben nemcsak az idősebb, hanem a fiatalabb korosztályt is meg tudja szólítani. Jó példa erre az áprilisban felmutatott 18 ezres elérés az egyik közösségi oldalon.

A megyéspüspök a katolikus egyházi kommunikációról azt mondta, hogy “a katolikus egyház nem tesz különbséget egyházi és nem egyházi kommunikáció között, üzenete egyetemes, mindenkihez szól.

A világnap üzenetét minden évben január 24-én, Szalézi Szent Ferenc emléknapján teszi közzé.  XVI. Benedek pápa legújabb üzenetében a csönd nem pusztán a korunkat jellemző túláradó információ ellentéte, hanem a szó befogadásának elsődleges feltétele. A két fogalom egymással helyes egyensúlyban kölcsönösen gazdagítja a kommunikációt és azt az új evangelizálás nélkülözhetetlen eszközévé teszi.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …