2024. június 18., kedd
FONTOS

Emléktáblával tisztelegtek

Az egykori Állami Tanítóképző és Óvónőképző Intézet előtt tisztelegve állítottak emléktáblát az Implom József Általános Iskola homlokzatán szombat délelőtt. 1951 és 1959 között összesen három osztálynyi pedagógus végzett a gyulai intézményben.

{vsig}galeria/implomtablaa{/vsig}

Bencsik Endre, az intézmény pedagógusa elmondta, hogy bár a meghatódottságtól nehezen találja a szavakat, de szemében nem a bánat, hanem az öröm könnyei láthatóak. Szigeti István is ebben az iskolában ismerkedett meg a pedagógia alapjaival. A koszorút is ő helyezte el az emléktáblán. Lovász Sándor nyugalmazott pedagógus elmondta, hogy a környék legjobb képességű pedagóguspalántái járhattak csak ide. Csoporttársakon túl barátok is voltak, a mai napig legalább ötévente összeülnek egy kis beszélgetésre, nosztalgiára.

Az egykori pedagógustól megtudtuk, hogy régen sem a pénzért választották ezt a pályát a fiatalok. Bencsik Endre, egykori osztályfőnök szerint az itt töltött évek nagyban meghatározták későbbi pályafutását. Az ünnepség egy beszélgetéssel és az Implom iskola megtekintésével zárult.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

A jövő héten is folytatódnak az Ünnepi Könyvhét gyulai programjai

Dézsi János igazgató arról számolt be, hogy mint a programsorozat első felében, úgy a másodikban …