2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyulai marad a GYAKI

Soros ülését tartotta Gyula Város Képviselő-testülete csütörtök délelőtt. Az interpellációk és kérdések órája után a képviselők megszavazták, hogy semmilyen egyházi felekezet, civil szervezet, vagy nemzetiségi önkormányzat részére nem adják át a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézményt.

{vsig}galeria/testuletimajus{/vsig}

Erre azért volt szükség, mert még a hét első felében a Hit Gyülekezete azzal fordult az önkormányzathoz, hogy átvenné a városhoz tartozó általános iskolákat. A 2011-es évben nyújtott gazdálkodásukról, tevékenységükről tartott beszámolót a képviselő-testület előtt a Gyulakonyha, a Gyulasport, a Gyulai Hírlap, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és a Gyulai Mezőgazdasági-Városfejlesztési Kft.

A képviselők valamennyi beszámolót elfogadták és több esetben célprémiumot szavaztak meg. A célprémiumok összege egy esetet leszámítva három hónap munkabére. A Gyulai Hírlap ügyvezető főszerkesztője, Mocsár-Pörjés József pedig újabb ötéves megbízatást kapott.

A Városbarátok Körénél nemtetszést váltott ki a jelenlegi premizálási rendszer. Szalai György szerint ott van a hiba, hogy a prémium az üzleti terv teljesítése után jár. Leel-Őssy Gábor egyenesen nonszensznek hívja a jelenlegi premizálási rendszert.

A képviselők zárt ülésen bírálták el a Gyulasport ügyvezetői álláshelyére érkezett pályázatokat. Mint az ülés után kiderült, a tizenegy pályázatból hármat érvénytelennek minősítettek, míg a maradék nyolcból pedig nem találták meg a leendő ügyvezetőt. A Gyulasportot ez év végéig megbízott ügyvezetőként Bagi Tibor irányítja.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …