2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Ilyen lett a rondella

A videóban és a képeken látható, hogyan néz ki a megújult rondella a várral az est beállta előtt és után. A tervező a helyszínen adott interjút a Gyula Tv-nek. Bozó András kiemelte, az elsődleges szempont a műemlékhez való igazodás volt, ennek érdekében több hatósággal is egyeztettek.

A mostani rondella elődjét is megtervező Bozó András a vár felújításánál is közreműködött az egykori lőportornyot érintő munkálatokban. Mint mondta, kihívást jelentett számára, hogy 300 négyzetmétert, vagyis nagyjából három családi háznyi területet kellett lefedni.

Bozó András kérdésünkre elmondta, úgy készült el a nagy területet lefedő ponyva, hogy az ellenálljon a nagyobb viharoknak is. Erre az utóbbi időszakban volt is példa, ezeken a szerkezet jól vizsgázott. Az üzemeltetők minden estére műsorral készülnek. Mindezt úgy szeretnék megvalósítani, hogy ez ne ütközzön a várszínházi programokkal. Azt még nem tudjuk, hogy a rondella egészen pontosan mikor nyit meg, de azt ígérik, elérhető, 300 forintos sörárakkal készülnek az immár önkormányzati cég által működtetett létesítményben.

Részletek a videóban, még több kép a Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …