2024. április 19., péntek
FONTOS

A többségnek tud újat mutatni a rendőr

Nemcsak a karjelzésekkel van tisztában, hanem remek a testbeszéde, szavak nélkül is lehet érteni, mit akar kifejezni. Így lehet jellemezni a gyulai rendőrkapitányság munkatársát, Fenesi Attila rendőr főtörzsőrmestert, aki több éve dolgozik a közlekedésrendészeti alosztályon.

{vsig}galeria/rendorr{/vsig}

A karos forgalomirányítók között ő a legjobb Békés megyében, és országos szinten is a legszűkebben vett élmezőnyhöz tartozik. Legutóbb Gyulán, a Bartók Béla-Vértanúk útja-Honvéd utca négyes kereszteződésben találkozhattak vele a közlekedők. A főtörzsőrmester láthatóan sokuknak tudott újat mutatni.

Rendőr általi forgalomirányításra alapvetően akkor kerül sor, ha műszaki meghibásodás történik a jelzőlámpában, vagy ha a rendőrség munkatársai gyakorolnak. Ez jó alkalom arra az autósoknak, kerékpárosoknak is, hogy felfrissítsék a Kresz vizsgán elvileg már megtanult dolgokat.

A megyei főkapitányság szóvivőjét, Albert Istvánt megkérdeztük arról is, volt-e olyan eset, amikor baleset lett a vége annak, hogy valaki nem volt tisztában a jelzések jelentésével. Varga Attilától azt tudakoltuk, melyek azok a kiegészítő karjelzések, melyek felismerése gondot okoz.

A gyulai közlekedésrendészeti alosztály munkatársa elmondta, Gyulán az a tapasztalatuk, hogy a közlekedők zöme tisztában van a karos forgalomirányítás jelzéseivel. Ugyanakkor vannak olyanok, akik semmilyen ismerettel nem bírnak e területen.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …