2024. február 23., péntek
FONTOS

Megszerettetik a madarakat

 

Természetvédelmi és ornitológiai foglalkozáson vettek részt óvodás gyermekek. A rendezvény helyszíne a gyulavári kastély volt, a szervező szerepét a Madárbarátok Országos Egyesülete vállalta magára.

{vsig}galeria/madar{/vsig}

Ehhez hasonló programokat kétheti rendszerességgel valósítanak meg az óvodákban. Az ilyen alkalmakkor mindig az aktuális évszakhoz igazodnak. Az országos madarász szervezet gyulai vezetője, Gyepes Imre szerint már ebben a korban is nagyon sokmindent megtanulnak a gyerekek.

A kastélyba látogató óvodások számára nem újdonság a természet közelsége, a máriafalvi tagintézmény munkatársai ezt tudatosan erősítik.

A kastély igazgatója, Gyulavári György emlékeztetett, szinte minden korosztály számára tudnak újat mutatni. Néhány hónapja járt itt egy csapat a műszaki egyetemről, és megkérdezték, miért más Gyula, mint a többi alföldi kisváros. Ők azt tapasztalták, hogy diáktársaik hétvégén inkább bulizni járnak, de a gyulaiak ilyenkor indulnak haza, városukba. Gyulavári György azt mondta, fontos céljuk, hogy ezt a kötődést a legkisebbekben is megerősítsék.

Az óvodások a madárbarátok országos egyesületével együttműködve rendszeres foglalkozásokon vehetnek részt, így szerethetik és ismerhetik meg jobban az állatokat.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Húsz éve szentelték püspökké Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspököt

Kiss-Rigó Lászlót II. János Pál pápa 2004. január 24-én pudenzianai címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti …