2024. március 29., péntek
FONTOS

Nem lesz fű 30 centi felett

Csütörtök reggel érkeztek meg a Munkácsy utcába, a Közüzemi Kft. telephelyére azok az új fűnyíró traktorok, melyek a remények szerint látható változást hoznak majd a város közterületei szempontjából. A 27 lóerős japán gépek 500 literes fűgyűjtő tartállyal bírnak.

Gyulán eddig négy hasonló gép végezte a munkát. A két új szerzeménnyel elvileg 50 százalékos teljesítmény növekedésre lehet készülni – mondta Bányai György, üzemvezető helyettes.

A gépek, bármilyen sok pozitív tulajdonsággal is bírnak, nem voltak olcsók. Igaz, ezen a piacon az egyenkénti ötmillió forintos ár nem számít soknak. Sőt, ebben a kategóriában ennél szinte csak drágább és nagyobb teljesítményű gépeket lehet kapni.

A gépeket értékesítő cég képviselőjét arról kérdeztük, mennyi ideig szolgálhatnak a fűnyíró traktorok. Kovács Kornél Kiemelte, ebből a típusból importálnak 25-30 éves gépeket is.

Gyulán egy 25 fős csoport foglalkozik a közterületek karbantartásával. Közülük szinte már minden munkatárs gépkezelővé avanzsált. A hat fűnyíró traktor mellett három teherautót és nyolc motoros fűkaszát vetnek be. Emellett öten ültetik a virágokat, gondozzák a cserje ágyásokat. Az elvárt feladatok elvégzéséhez még ennyi ember sem feltétlenül volna elég, így nagy segítséget jelentenek a közhasznú munkások.

Részletek a videóban, még több kép a Galéria rovatban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …