2023. szeptember 25., hétfő
FONTOS

Meg kell fizetni a hozzájárulást

A víziközmű hozzájárulás megfizetése volt az egyik legfontosabb téma a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület legutóbbi ülésén, hiszen ez újabb terhet ró a szállásadókra. A fórumon szó volt még a gazdasági kérdésekről és az idei szezonról.

{vsig}galeria/gyie{/vsig}

Enyhén szólva sem váltott ki osztatlan sikert az új törvény, hiszen ennek értelmében januártól a magán szállásadóknak is meg kell fizetni a közműfejlesztési hozzájárulást, hiszen ettől az időszaktól jövedelemszerző tevékenységet folytató szállásadók már nem a lakossági fogyasztókhoz tartoznak. Ennek összege arányosan lesz majd kiszámolva, mellyel kapcsolatban az ülésen jelen lévő Daróczi László, a Közüzemi Kft. igazgatója tájékoztatta a tagokat, aki hangsúlyozta, a törvényt be kell tartatni, de bizonyos fizetési könnyítésre lehetőséget tudnak nyújtani. Az ülésen elhangzott még, hogy előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy még 2020 előtt ismét Gyulán rendeznék meg a tűzoltó csillagtúrát, ami jelentős számú vendéget csalogathatna városunkba.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Harmincezer látogató volt kíváncsi a búcsúzó Sisi tárlatra

  Szombat délután megérkezett a Sisi kiállítás harminc-ezredik látogatója, akit elsőként Fekete-Dombi Ildikó, a látogatóközpont …