2024. április 24., szerda
FONTOS

Megoldatlan az adósok helyzete

Továbbra is megoldatlan a devizadósok helyzete Magyarországon. E témával kapcsolatban Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének gyulai elnöke.

{vsig}galeria/kasler{/vsig}

A szervezet vezetője révén országos ismertségre tett szert. 2009-ben a köztársasági elnök hivatala hozzájuk irányította az eladósodott, és segítséget kérő embereket. Kásler Árpáddal legutóbb akkor foglalkozott a fősodratú média, amikor jogerősen pert nyert az OTP-vel szemben. A bíróság szerint semmis az a kikötés, amely feljogosította a bankot arra, hogy a fizetendő törlesztő részletek forint összegét az általa alkalmazott deviza eladási árában határozta meg. Az eladási árfolyam alkalmazása a törlesztéskor azért tisztességtelen, mert a folyósításkori és a törlesztéskori árfolyamnak egyneműnek kell lennie, ugyanakkor a perbeli estben a bank a folyósításkori összeget vételi árfolyamon számította.

Kásler Árpád szerint tragikus eredménnyel jár, ha nem születnek meg időben az általuk kezdeményezett döntések. Elmondása szerint akár 100 ezer olyan magyar emberről lehet beszélni, akik devizahiteleik miatt hagyták itt az országot.

A BÁÉSZ nemrég nulla forintot a bankoknak szlogennel indított kampányt. Ennek részeként nem fizetésre buzdítják azokat, akiktől elmondásuk szerint jogosulatlanul követelnek pénzt. A szervezet országjárásba is kezdett, ennek részeként Székesfehérvár és Békéscsaba után hamarosan Gyulára érkeznek.

Részletek a videóban és a 3Témában.

Nézze meg ezt is:

Szerdától tesztüzem – már látogatható a Ladics-ház

Célegyenesbe ért a Ladics-ház korszerűsítése, a napokban az utolsó simításokat is elvégezték a szakemberek. A …