2024. június 21., péntek
FONTOS

Fórum a tanyavilágban élők mindennapjairól

 

A helyben élőknek maguknak kell kialakítani azokat a programelemeket, amelyek segítségével a külterületen élők számára minél jobb életkörülményeket lehet biztosítani.

{vsig}galeria/naphiretanya{/vsig}

Ehhez a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat új pályázatai már rendelkezésre állnak. Többek között erről is szó volt a szerdán városunkban megrendezett Falu- és Tanyagondnoki Szakmai napon. Gyulán 2004 óta foglalkoznak működnek azok a programok, mely a külterületen élők problémáin próbál segíteni. Ezek elsősorban az infrastruktúrát, a megközelíthetőséget, és a szolgáltatások nyújtását foglalják össze.

Az egyik legfontosabb beruházás a közvilágítás kiépítése és az utak rendbetétele volt, amit az önkormányzat további lehetőségeihez mérten tovább kíván folytatni, mondta el Alt Norbert alpolgármester. A fórumon bemutatkozott a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is, ismertetve az új pályázati lehetőségeket. Mint megtudtuk ezek elbírálása több olyan szempont alapján történt, ahol az innovációnak és a kreativitásnak fontos szerepe volt. A tanácskozás végén a tanyák értékei című pályázatra érkezett anyagokat értékelték a szakemberek, majd egy közös tanyajárásra is sor került.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Fürdésre alkalmas valamennyi Békés vármegyei engedélyezett szabadstrand vize

Az érvényes uniós és hazai szabályozás alapján az idei szezonban jó a fürdővíz minősége a …