2024. június 19., szerda
FONTOS

MTA-díjas lett Révész Bence

Elsősorban ennek, a vízmeghajtással működő kisautónak, és az itt látható kisfilmnek köszönhetően nyerte el a Magyar Tudományos Akadémia díját a gyulai Révész Bence a Magyar Televízió Delta című műsorának vetélkedőjén.

{vsig}galeria/reveszbence{/vsig}

A Karácsonyi János katolikus gimnázium 16 éves tanulójának előbb több feladatot meg kellett oldania, mire eljutott a győri döntőbe. Ide ötödmagával hívták meg, és a mezőnyre újabb feladatok vártak. Iskolájában először arra kértük, mondja el, mitől volt különleges a vízzel működő jármű.

A verseny győzteseként a gyulai diák nem akármilyen elismerést kapott. Amellett, hogy dr. Pálinkás József, a tudományos akadémia elnöke gratulált neki, Bence a kisebb ajándékokon túl kapott egy netbookot, ellátogathat nemcsak a győri Audi gyárba, hanem a genfi részecskegyorsítóba, a CERN-be.

Révész Bence a jövőre vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, számolni nem szeret annyira, de a kísérletek nagyon érdeklik, így szívesen lépne a kísérleti fizikusi pályára. A középiskola után így valószínűleg Szegedre vagy Debrecenbe vezet útja.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

  Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a …