2024. április 23., kedd
FONTOS

400 rászoruló gyermek ehet ingyen Gyulán

 

Két jó hírrel szolgált dr. Görgényi Ernő polgármester kedd délelőtt, a városháza ovális termében megtartott sajtótájékoztatón. Az egyik a szociális gyermekétkeztetéssel volt kapcsolatos.

{vsig}galeria/ingyenetel{/vsig}

Gyula 2011-ben 300 gyermek nyári étkeztetéséhez nyert forrást. Ekkor a pályázat összköltsége 5,5 millió forint volt, ennek a fele volt támogatás.

A pályázatnak egy érdekes eleme, hogy a támogatás legalább 30%-nak megfelelő értékben helyi kistermelő vagy mezőgazdasági vállalkozó által előállított, helyben megtermelt alapanyagokat használnak fel az ételek elkészítésénél. Azt már Sós Judit, az önkormányzat szociális ügyekkel foglalkozó osztályvezetője mondta el, hogy az érintetteket ilyenkor szakemberek választják ki, rászorultsági alapon.

A gyulai önkormányzat idén is kiírta a városi virágosítási versenyt. Szászné dr. Várkonyi Adrienn főkertész elmondta, a korábbiakhoz hasonlóan öt kategóriában várják a jelentkezőket.

A bírálatra várhatóan július közepén kerül sor, eredményt pedig augusztus 17-én hirdetnek. A díjakat ebben az évben is virágvásárlási és faiskolai utalványok jelentik. A szervezők arra számítanak, hogy a korábbiakhoz hasonlóan 2012-ben is félszáz körüli nevezés érkezik. Az idei megmérettetés érdekessége, hogy a hagyományőrző kertbarát kör jóvoltából egy, a versenyre nem nevező kerttulajdonost is jutalmazni fognak.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …