2024. március 29., péntek
FONTOS

Felvételik a Grosics Akadémián

 

Kertes István koordinációs edző “vette kezelésbe” elsőként a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémiára felvételiző újoncokat. A két napos felmérés bemelegítéssel kezdődött a fiúk számára, közben az edzői stáb megbeszélte, ki melyik korosztállyal foglalkozik majd.

A létesítmény vezetője, Steigerwald Ernő nem volt elégedetlen a jelentkezők létszámát illetően, hiszen öt korosztályba, a 94-estől a 98-asig összesen 54 fiatal jelentkezett.

A fiatalabbak a hét elején próbálhatták ki magukat. Az olasz és a spanyol futballt kedvelő Tolnai Milán édesapjával érkezett Békéscsabáról. A fiú augusztusban tölti majd be a 11-et. Azt mondta, ha nagyobb lesz, szívesen játszana az AC Milanban. Ebben segíthet neki az akadémia.  Milán édesapja szerint nagy lehetőség rejlik az akadémiákban.

Tóth Bálint, az akadémia szakmai igazgatója szezon közben az NB II-es Szeged 2011 csapatának az edző feladatait is átvette, és sikerrel tartotta bent az együttest a másodosztályban. Kérdésünkre optimistán nyilatkozott a felvételiket illetően.

A Grosics Akadémia növendékei közül a fiatalabbak a következő szezonban is a legmagasabb osztályban rúghatják a bőrt. Az U-15-ös együttes, ha nehezen is, de kiharcolta a bentmaradást. Az U-19-es korosztálynak tehát nem sikerült kiharcolnia a feljutást, így az idősebbek továbbra is a második vonalban rúghatják a bőrt.

Részletek a videóban, még több kép a Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …