2024. március 29., péntek
FONTOS

Nulla forintot a bankoknak!

Ezzel a címmel tartott nagygyűlést szombat délután a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete Gyulán. Az előadások között különböző kulturális produkcióknak adtak teret. Ezeket mintegy 250-300 ember figyelte.

Kásler Árpád kemény kritikával illette a rendszerváltás óta regnáló kormányokat. Azt mondta, valamennyien hibásak abban, hogy idáig jutott a helyzet. A BÁÉSZ elnöke nem fizetésre buzdította azokat, akiknek a pénzintézetek nem fizetik vissza a jogosulatlanul beszedett pénzeket. Egyúttal érdemi intézkedéseket sürgetett a devizahitelesek érdekében.

Töviskesné Dsupin Judit, a BAÉSZ főtitkára kifogásokkal illette a bankok magatartását, a devizahitelezés kapcsán megnyilvánuló gyakorlatát.

A Hajdúságban élő asszony arról is beszélt, hogy a bankok által elkövetett “pénzlenyúlás” nem polgári-, hanem büntetőjogi kérdés. Ezért feljelentést tettek, amit viszont technikai indokokra hivatkozva elutasítottak.

Fiser Tivadar Egerből érkezett a rendezvényre, és a közösségi pénz bevezetéséről osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. A nyugdíjas gépészmérnök meglátása szerint megvannak a törvényes lehetőségei a jelenlegi pénzügyi rendszertől való elszakadásnak.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …