2024. április 20., szombat
FONTOS

Júliusban ismét Játékváros

 

Idén már a negyedik alkalommal rendezi meg Gyula Város Polgármesteri Hivatala és a GYAKI a Hetedhét Játékvárost, ahová 230 gyermeket várnak. A kedd délelőtti sajtótájékoztatón kiderült, hogy ekkora érdeklődés még sosem volt, de még így is sok gyermeknek nemet kell mondaniuk a szervezőknek, ugyanis 230-nél nem lehet több résztvevője a játékvárosnak.

{vsig}galeria/jatekvaross{/vsig}

A táborozókra 20 pedagógus és 40 önkéntes felügyel majd. A táborban 41 foglalkozásból választhatnak a gyermekek és megtanulhatják, hogy az ott, munkával megkeresett tábori pénzt, a Gyurót, mire költik el.

A már említett 41 szakkör között van kézművesség, gyertyaöntés, de egy komplett önkormányzat is működik majd. A gyermek házasságot is köthetnek, mely után adókedvezmény is jár. Ez fontos, ugyanis mindenki maga dönti el, hogy mire költi a tábori pénzét. A szervezők mindenkit megnyugtatnak, hogy teljesen mindegy mire költi el tábori fizetését a gyermek, éhen nem marad senki sem. A tábor reggel 8 és délután 4 között üzemel.

A szervező elárulta, hogy négy után sem engednek senkit egyedül haza, mindig megvárják a szülőket. Aki lemaradt, annak érdemes figyelnie a 2013-as, ötödik Hetedhét Játékváros jelentkezési időpontjára.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …