2024. április 24., szerda
FONTOS

Péntekig harmadfokú hőségriadó

 

Kedden harmadfokú hőségriadóra fokozta és péntek éjfélig meghosszabbította korábban kiadott riasztását az országos tiszti főorvos. A kánikula miatt a szakemberek fokozott óvatosságra intenek.

{vsig}galeria/hosegg{/vsig}

A vízellátás jelenleg zavartalan és a jövőben sem kell korlátozásokra számítani városunkban. Nagyon fontos a napi két-három liter folyadék bevitele is, lehetőleg tiszta víz formájában, de az ásványvíz és a tea is javallott. A városban egyébként negyvenhét közkút van ami jelenleg is működik, a szakemberek ezt nyugodtan merik ajánlani egy kis felfrissülésre.

Nem mindenki viseli egyformán a forróságot, azért a sokat hangoztatott óvintézkedésekre érdemes odafigyelni, ne tartózkodjunk lehetőleg dél és három óra között a tűző napon, ne hagyjunk a kocsiban kisgyermeket vagy állatot, és ha lehetőségünk van, tusoljunk le langyos vízben akár többször is. Aki pedig valami miatt mégis a szabadba kényszerül, próbáljon árnyékos, hűvös helyet keresni. A hőségriadó tehát péntekig marad, és az előrejelzések szerint csak vasárnapra várható némi enyhülés, akkor már csak harminc fok körül várható majd a csúcshőmérséklet.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …