2022. október 5., szerda
FONTOS

Még olcsóbban veszik a gázt

Idén sikeres a megyei földgázbeszerzés – jelentette be szerdán a Gyula Tv stúdiójában Farkas Zoltán. Ezután csütörtökön hivatalosan is aláírták az érintettek az erről szóló dokumentumokat.

{vsig}galeria/kozosgaz{/vsig}

A konzorcium tagjai a tavalyihoz képest – az árfolyam változástól függően 6-8 százalékkal kapják olcsóbban az energiát. Ez a korábbihoz képest bruttó 126 millió forintos csökkenést jelent. 2012-ben 54 település, 4 kistérség és egy önálló intézmény csatlakozott a programhoz. Így tett Gyula önkormányzata is.

A sorból nem maradt ki a Pándy Kálmán kórház sem, mely a GYEMSZI irányítása alá tartozó intézmények közül információink szerint így a legolcsóbban jut a gázhoz.

Magyarországon mind ez idáig egyedülálló az az összefogás, mellyel egy megyei önkormányzat gesztorsága mellett, több település közösen lép fel és tárgyal egy kedvezőbb árú földgázbeszerzésről. A megye immár negyedik alkalommal viszi sikerre a projektet.

Az idei év egyik újdonságát az elektronikus árlejtés alkalmazása jelentette a nyílt közbeszerzési eljárás során. Ennek segítségével sikerült az eredetileg megajánlott áron tovább csökkenteni.

A közbeszerzés három érdeklődő földgáz szolgáltató részvételével, végül a Fővárosi Gázművek Zrt. nyertességével zárult. Békésben összesen 13,7 millió köbméter földgázt szereznek be együtt az érintettek, ennek bruttó értéke 2,2 milliárd forint.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Energiahatékonyabbá válnak a vízügyes épületek

  Egy régóta tervezett beruházás valósul meg a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál. Az 1960-as, 70-es években …