2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Újra Gyulán a szatócsbolt berendezése

A gyulavári Rajk László utcában, az egykori iskola- és óvodaépületben várja jobb sorsát az egykori szatócsbolt berendezése. A gyűjtemény nagyobbik része már visszatért Gyulára, egy kisebb hányada még ezután érkezik.

Mindezt a város vezetése nevében Görgényi Ernő és Alt Norbert alpolgármester jelentette be. A péntek délelőtti sajtótájékoztatón jelen volt Durkó Károly, aki a Gyulai Városbarátok Köre nevében kezdeményezte az anyag visszahozatalát.

A gyűjtemény hazahozatalának tényét Görgényi Ernő polgármester jelentette be. Az ügy sikere nem kis részt Alt Norbert alpolgármesternek köszönhető. Az ügyben ő kezdte meg a tárgyalásokat. Mint mondta, a budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumnál nyitott fülekre talált a kérés.

A sajtótájékoztatón Durkó Károly bejelentette, hogy megszerezték a Nagyváradi és a Kőrösi Csoma utca sarkán lévő egykori üzlet régi boltozatát, amit hasznosítani lehetne a szatócsboltban. Az egykori berendezési tárgyakat Alt Norbert elmondása szerint nagy eséllyel egy Kossuth utcai épületben állítják majd ki. Az itt kialakítandó bolt viszont nemcsak múzeumként, hanem élő üzletként is szolgál majd, ahol helyben előállított termékeket árulnának. Erre a berendezés restaurálásától függően 3-12 hónapot kell még várni.

Részletek a videóban, még több kép a Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …