2024. április 26., péntek
FONTOS

Kerüljük el a szalmonellát

Korántsem ért még véget a nyár, sőt az igazi kánikulai még csak ezután jön. Már ezen a hétvégén is komoly hőségre számíthatunk, ami több szempontból fokozott figyelmet érdemel.

{vsig}galeria/melegszalmonella{/vsig}

A meleg jobban megviseli a szervezetet, és  ilyenkor a szalmonellafertőzés is nagy eséllyel ütheti fel a fejét. Nagyon fontos az is, hogy a szakemberek által többször hangoztatott napon tartózkodás időszakára is figyeljünk oda, és gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről is. A nagy melegben lehetőség szerint könnyű ételeket próbáljunk fogyasztani lehetőleg sok zöldséget és gyümölcsöt vegyünk magunkhoz. A hagyományos magyaros ételek ilyenkor kerülendők.

A nyári időszak egyik leggyakoribb veszélyforrása a szalmonella járvány, de a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával ez is megelőzhető. Itt elsősorban a tojással készült ételekre kell fokozottan odafigyelni. A nyárnak tehát még alig a közepén járunk mindannyiunk közös érdeke, hogy betegség, fertőzés nélkül teljenek el a meleg hónapok. A szakemberek rendszeresen ellenőriznek, de mi is figyeljünk oda a higiénés szabályok betartására.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …