2024. április 19., péntek
FONTOS

Lázár János: a fürdő mellé jöhet a kastélyfejlesztés

Több fontos bejelentést is tett Lázár János, a miniszterelnöki hivatalt vezető államtitkára csütörtök délután, a Gyulai Várfürdő alapkő letétele előtt elmondott beszédében, így országos, de Gyula számára is nagy jelentőségű ügyekről, a beruházások gyorsításának fontosságáról beszélt.

A politikus bejelentette, hogy a kormányzat fejlesztési kabinetet hoz létre.

Ennek célja, hogy hogy felgyorsítsák a beruházásokat. Ez több elhúzódó program esetében is előrelépést jelenthet. Lázár János azt mondta, miniszteri rendeletben szabályozhatják azt, hogy 30 százalékos szállítói előleget kapjanak a cégek. 2012-től pedig az önkormányzatok 50 milliárdos, az önerőt pótló keretre pályázhatnak.

A Gyulai Várfürdő fejlesztésével kapcsolatban arról beszélt, ez a beruházás a kormányzat számára is nagy jelentőséggel bír.

Lázár János tett egy utalást a gyulai Almásy kastély fejlesztésével kapcsolatban is. Mint mondta, a kormányzat áttekinti a békéscsabai, gyulai projekteket. Meglátása szerint a fürdő fejlesztése jó ok arra, hogy újabb invesztíciókkal támogassa a kormány a térséget.

Görgényi Ernő polgármester beszédében kiemelte, fürdőt bárhol lehet építeni, de olyat, mely gazdasági növekedést generál, nem lehet akárhol. Kiemelte, ez a projekt országos ügy, mely túlmutat a városon.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő szerint az élményfürdő nemcsak a családok, és kisgyermekek, hanem mindenki számára komoly vonzerőt gyakorol majd.

A “Gyulai Várfürdő Fejlesztése 2009” projekt kapcsán Lázár János kiemelte az elmúlt időszak gyulai városépítő munkáját, mely mint mondta, kurzusoktól függetlenül képes volt eredményeket elérni, ebben a jelenlegi vezetés érdemeinek hangsúlyozása mellett kiemelte dr. Perjési Klára korábbi polgármestert.

Rövid beszédében Boros László Attila, a fürdő ügyvezető igazgatója azt mondta, alapos és megfontolt előkészítés után újabb ékkővvel gazdagodik Gyula. Őt arról kérdeztük, melyek lesznek a beruházás következő lépései.

Az élményfürdő beruházás a tervek szerint 2013. október 31-én zárul. A program révén egy 900 négyzetméteres vízfelülettel rendelkező, több, mint 600 ezer négyzetméteres alapterületű élménykomplexum épül. A beruházás révén 21 munkavállalóval bővül a várfürdő kft. dolgozói létszáma.

Részletek a videóban, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …