2024. április 16., kedd
FONTOS

Régi-új igazgatók és névadás

A nyári szünet megelőző, utolsó előtti testületi ülést tartották a képviselők csütörtök délelőtt. A legnagyobb érdeklődés természetesen a két iskolaigazgatói pályázatát elbírálását váltotta ki.

{vsig}galeria/testuletijunius{/vsig}

A grémium egyhangúlag szavazott bizalmat Sióréti Gabriellának, aki így újabb öt évig lesz a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény vezetője. Szintén egyhangúlag fogadta el a testület a Nicolae Balcescu iskola igazgatói álláshelyére az egyetlen pályázó jelentkezését. Czeglédiné Gurzó Mária 2017-ig, újabb öt évig lesz az intézmény első embere. Durkó Károly képviselő a Szent Kereszt, vagy köznyelvi nevén „kolera temető”-ben lévő áldatlak állapotokra hívta fel a testület figyelmét. Mint mondta, szeretné, ha ez a temető is rendezettebb lenne.

Még 2011-ben vetődött fel az ötlet, hogy a város két legnagyobb sportlétesítményének nevet ad a testület, mely a mai napon elfogadásra is került. Így a Városi Sporttelep és a Városi Tornacsarnok nevek már csak szeptember 1-jéig léteznek. A képviselők megszavazták azt a rendeletet, mely szerint június 28-tól, a Károlyi Mihály utca neve Károly Róbertre, a Zöldág zug pedig Köröspart utcára fog változni. Szanazug egyik utcája pedig a Mandula utca nevet kapta. Az önkormányzat több hónapnyi huzavona után végül megszerezte a Poklás-csatorna tulajdonjogát, így a románvárosiak fellélegezhetnek, hamarosan elindulnak ott a csatorna tisztításával foglalatoskodó munkálatok.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

A következő öt év terveit mutatta be Görgényi Ernő

Péntek délután, a Százéves cukrászda udvarán tartott programismertető fórumon jelentette be Görgényi Ernő polgármester a …