2024. április 16., kedd
FONTOS

Ilyen volt a 13. Sokadalom

A hőség ellenére a megszokott érdeklődés mellett zajlott a hétvégén a 13. Körösvölgyi Sokadalom. A három nap alatt a gyulai vár tövében kétezer ember lépett színpadra, mutatta be tudását, mesterségét.

A megyei népművészeti egyesület elnöke, Pál Miklósné azt mondta, amellett, hogy a rendezvény magas szinten szolgálja a hagyományok ápolását, az összefogásnak is kiváló példáját mutatja, hiszen nyolc szervezet társrendezésében sikerült tető alá hozni a programokat.

Dombi Ildikó szerint a sokadalom jelentősége elsősorban abban áll, hogy az élő népművészet, a tárgyi alkotóművészet, a népzene, a népdal és a vásári komédia egy olyan forgatagot alkot, ahol kicsik és nagyok jól érezhetik magukat.

A Körösvölgyi Sokadalom nyitánya egyben a Gyulai Várszínház idei, immár 49. évadjának a kezdetét is jelenti. A zászlófelvonás után három ágyúlövéssel vette kezdetét a várszínház idei szezonja.

Ha igazi ágyúlövés nem is volt, azért az ezt helyettesítő pirotechnikai eszközök is megtették hatásukat. A város nevében Gajda Róbert alpolgármester mondott beszédet. Az országgyűlési képviselő a várszínház működésének a jelentőségét hangsúlyozta.

A teátrum programja vasárnap este az “Erkel Ferenc ismeretlen művei és a Hymnus zeneszerzői” című hangversennyel folytatódott. Hétfőn és kedden Füveskönyvek címmel címmel rendeznek felolvasószínházat.

Videó itt, még több kép a Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …