2023. szeptember 23., szombat
FONTOS

Átadták a családsegítő épületét

Kedd délután adták át, kisebb ünnepséget szervezve a családsegítő központ új, pontosabban felújított épületét, a Jókai utcában. Az 1801-es tűzvészben leégett, korábban Napkocsma néven ismert épületet idősebb Cziegler Antal uradalmi építész állította helyre későbarokk stílusban.

{vsig}galeria/csaladsegito{/vsig}

Ma műemléki védelmet élvez. Az épület megújításának külön érdekessége, hogy a munkálatokat kivitelező cég vezetője, Hőhn Ildikó már korábban azt ígérte, a július 13-ai határidő előtt befejezik a munkát. Ezt sikerült tartaniuk.

– Az összességében 17 millió forintos pályázatban ugyan nem szerepelt, de az önkormányzat áldozott arra, hogy a műemléki épület külső homlokzatát is felújítsák. Ez 5 millió forintba került – mondta el dr. Görgényi Ernő polgármester.

A családsegítő szolgálat amellett, hogy megszépült, és többek reménye szerint immár végleges helyére került, negyedszázados évfordulóját is ünnepli idén.

A kistérségi fenntartású intézmény a Hajnal utcából, egy rossz állapotú épületből költözött át új helyére, a Németváros központjába. Szilágyiné Tóth Erzsébet igazgató elmondta, az itt dolgozók és a szolgáltatásokat igénybe vevők abban bíznak, a megújult épület méltó és eredményes helyszíne lesz az itt folyó munkának.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Naptávcsőbe nézhettek az érdeklődők az Almásy-kastélynál

  A nap megfigyeléséhez kifejlesztett, különleges távcsővel ismerkedhettek az elmúlt hétvégén az Almásy-kastély parkjába érkezők. …