2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Újra beindult a faház program

 

Helyére, mégpedig a tavalyi siker miatt a törökzugi óvoda melletti területre került az első faház. Most még elsősorban zöldségeket árulnak, de hamarosan jön a görögdinnye, és más gyümölcsök, amelyekre ebben a nagy melegben a legnagyobb igény van.

{vsig}galeria/fahazprogram{/vsig}

A program révén a helyi önkormányzat lehetőséget biztosít arra, hogy a lakosság a helyben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket lakóhelye közelében vásárolhassa meg, közvetlenül a helyi termelőktől. Az előző esztendőhöz hasonlóan ugyanis a faházakban történő értékesítés idén is a helyi gazdálkodók bevonásával történik.

A faházak jelentőségét értékelve Takács András, a város mezőgazdasági cégének munkatársa elmondta, a legfontosabb az, hogy a tavalyi siker után idén megerősödjön a program. Ha ez megtörténik, akár további bővítésről is szó lehet.

Törökzug képviselője, Torma Béla szerint az itt élők nagyon szerették a faházban megvásárolható termékeket, melyeket most nagyjából egy tucatnyi termelő szállított.

Várhatóan a jövő héten, Máriafalván állítják fel a következő faházat, a harmadiknak még keresik a helyét. Az építmények várhatóan őszig szolgálják majd a vásárlókat és a termelőket.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Folytatódnak a fejlesztések a Németvárosi óvodában

  A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának 9,7 millió forintos támogatásával újabb energetikai …