2024. április 24., szerda
FONTOS

Megkezdődött a Shakespeare Fesztivál

A Shakespeare Színek címmel nyílt kiállítással vette kezdetét a Gyulai Várszínház Shakespeare Fesztiválja csütörtök késő délután. A teátrum kamaratermében megrendezett tárlat megnyitóján Gedeon József Porpáczy Zoltán tervezőgrafikust méltatta, egyúttal kiemelte, ezzel a rendezvénnyel még több műfaj nyilatkozik meg a fesztiválon.

{vsig}galeria/shakespearfesztival{/vsig}

Gyulai Orsolya Zóra művészettörténész-esztéta kiemelte, a plakát műfajnak mindig fontos a lényegre való törekvés. Az itt látható munkák egyfajta kortárs megközelítést tükröznek, egyúttal átléptek a konvenciókon.

A tárlat címe ellenére a képek feketék és fehérek, ugyanakkor nem is feltétlenül igénylik a színek jelenlétét, hiszen minden esetben akad legalább egy-egy olyan ötlet, ami váratlanságával magával ragadhatja a szemlélődőt.

A művek megalkotója, Porpáczy Zoltán tervezőgrafikus azt mondta, megtiszteltetés számára, hogy több más fesztivál után Gyulán is bemutathatja munkáit. Meglátása szerint Shakespeare, mint téma a mai grafikai nyelven komoly kihívást jelent.

A kiállítás után a program a Shakespeare Fesztivál első színpadi produkciójával folytatódott. Ez egy különleges produkció volt, melyen Sarkadi Bence marionett bábokkal mutatta be a Hamletet.

A hétvégén a várszínpadon Szergej Maszlobojscsikov rendezésében láthatja az érdeklődő közönség A Vihart.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …