2023. szeptember 25., hétfő
FONTOS

Megkísérelt leszorítani az útról egy utasokkal teli buszt

Egy vitás elsőbbségi helyzetet követően megpróbált leszorítani az útról egy utasokkal teli autóbuszt egy román kamionos csütörtökön délután a 44-es számú főúton. Az esetnél senki sem sérült meg, a sofőrt a gyulai határátkelőhelyen feltartóztatták, majd őrizetbe vették – tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A menetrend szerint közlekedő autóbusz 16 órakor indult a békéscsabai autóbusz-pályaudvarról Gyulára. A Békéscsaba határában lévő körforgalomnál a busz vezetője és egy, az elkerülő útról érkező kamion vezetője között vitás elsőbbségi helyzet alakult ki. Miután a járművek a 44-es számú főút kiszélesedő, kétszer kétsávos szakaszára értek, a kamionos folyamatosan a busz mellett ment, és megkísérelte leszorítani az útról az utasokkal teli járművet.

Az autóbusz bal oldali visszapillantó tükrét letörte és a kamion pótkocsija végigkarcolta a busz oldalát. A komolyabb baleset elkerülése érdekében a buszsofőr lehúzódott a leállósávba és megállt. A kamionos pedig megállás nélkül továbbhajtott Gyula felé, majd a határátkelőhelyen kilépésre jelentkezett, ahol a rendőrök feltartóztatták.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntette, valamint cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 21 éves román állampolgárságú sofőr ellen.

Nézze meg ezt is:

Naptávcsőbe nézhettek az érdeklődők az Almásy-kastélynál

  A nap megfigyeléséhez kifejlesztett, különleges távcsővel ismerkedhettek az elmúlt hétvégén az Almásy-kastély parkjába érkezők. …