2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Adományok a gyermekosztálynak

Két országgyűlési képviselő, dr. Kovács József és Simonka György adott át ajándékokat a napokban a gyulai kórház gyermekosztályának. A május végén, Pusztaottlakán megrendezett gyermeknapon a résztvevőket arra kérték, hozzanak magukkal olyan játékokat, könyveket, melyeket a gyógyító intézmény ellátottjai kapnak meg.

{vsig}galeria/simonka{/vsig}

Az akció révén a gyermekosztályra 10 doboznyi adomány érkezett. Ezt megelőzően Orosházán, ezután pedig Békéscsabán került sor hasonló rendezvényre.

Az már nem számít új információnak, hogy a Pándy Kálmán kórház gyermekosztálya a csecsemőhalandóság tekintetében országos összevetésben is nemhogy megállja helyét, hanem az ország legjobbjai közé tartozik. Annak ellenére, hogy néhány évtizeddel ezelőtt ezek a mutatók itt, Borsod- és Szabolcs megyékben voltak a legrosszabbak. Mint azt az osztályvezető főorvos elmondta, minden olyan adománynak örülnek, mely segíti a munkájukat.

Az átadáson részt vett a karitatív programokat támogató Békés-Csanádi Szent György Vitézi Rend egyik kapitánya, Ambrus György, és vezetője, Hunyadvári József.

Kovács József képviselő, a Pándy Kálmán kórház igazgatója kérdésünkre elmondta, a nem is olyan távoli jövőben tovább javulhat az ellátás jelenleg is kiemelkedő színvonala. A gyermekosztály beköltözése ugyanis egy kiegészítő támogatásnak köszönhetően látótávolságon belülre került.

Az augusztusi, pusztaottlakai program, a Like Fest szervezői tovább folytatják akciójukat, és a rendezvényhez kapcsolódóan hirdettek pályázatot. A fesztivál bevételének összes hasznát non-profit szervezetek között szeretnék szétosztani.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …