2024. április 19., péntek
FONTOS

Egy év, 330 pályázat

Hangsúlyosabbá kívánja tenni a kormány az uniós források lehívását – mondta Gyulán, a helyi Széchenyi Programirodában megtartott sajtótájékoztatón Erdős Norbert.

{vsig}galeria/erdosnorbert{/vsig}

A megyei kormánymegbízott kiemelte, országos összehasonlításban is jó a kapcsolata Békésben az itteni irodáknak és a kormányhivatalnak, illetve az intézményfenntartó központnak. Mint mondta, a cél az, hogy minél gyorsabban, minél több pénzt tudjanak lehívni. Fontosnak nevezte, hogy a pályázatokat, azok eredményeit minél több ember számára elérhetővé tegyék.

Erdős Norbert arról is beszélt, hogy körvonalazódik az együttműködési megállapodás a kormányhivatal és a Széchenyi Programiroda között. Ennek fontos eleme lenne, hogy a lakosság több információhoz jusson a pályázati lehetőségekkel, eredményekkel kapcsolatban.

Beleznai Róbert, a Széchenyi Programiroda régiós igazgatója hangsúlyozta, a 2011-ben, éppen egy éve indult szolgálat 200 tanácsadóval vágott bele a munkába, melyet az ügyfelek számára továbbra is térítésmentesen végeznek. A mögöttünk lévő egy évet eredményes időszaknak nevezte, mert mind az önkormányzati, mind pedig a vállalkozói szféra sok lehetőséget kínáltak, és juttatták el ezeket az érintettekhez.

Beleznai Róbert elmondta, 491 pályázatot adtak be az iroda segítségével, ebből 330 bír támogatói szerződéssel. A legnépszerűbb területnek a turisztika és a környezetvédelem számít, utóbbin belül különösen nagy jelentősége van az ivóvízminőség-javító programnak.

A dél-alföldi régió tekintetében eddig nem kevesebb, mint 357 milliárd forintnyi támogatási igény érkezett. Mindez Békés megyére vetítve 140-150 milliárd forint körül van.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …