2024. június 16., vasárnap
FONTOS

Gyulán lesz a nagycsaládosok országos találkozója

Augusztus végén, a turisztikai főszezonon kívül rendezi meg a helyi szervezet aktív közreműködésével a Nagycsaládosok Országos Egyesülete ünnepi programsorozatát.

{vsig}galeria/noe{/vsig}

Az esemény, melyre 2500-3000 embert várnak Gyulára, az egyesület fennállásának negyedszázados jubileuma jegyében fogant. Ez az őszi találkozó, melyre minden évben máshol kerül sor, az egyesület leglátogatottabb, egyben legrégebbi rendezvénye.

A kedd délelőtti, városházi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, az önkormányzat és cégei számos kedvezményt biztosítanak a rendezvény és az azon résztvevők számára. A nagycsaládos szervezet erre az alkalomra ingyen kapja meg a várkertet, a múzeumi belépők árából jelentős kedvezményhez jutnak, ingyenes lesz a városnéző körséta.

Székely Hajnalka, a NOE elnöke hangsúlyozta, egy ilyen rendezvény egyben kultúrmisszió is, hiszen az ide látogatók megismerik a várost és környékét. Az egyesület egymillió forinttal támogatja a családok ide utazását, a szállásadók kedvezményt biztosítanak számukra.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Új módszer az öntözésben

  Nemrégiben húsz öntözőzsákot helyezett ki a város közterein a Gyulai Közüzemi Kft. A kísérleti …