2024. április 16., kedd
FONTOS

Kerékpárral indulnak Londonba

Kovács István, a képekről most hiányzó, közel 70 éves Bogár Imre, Berecz János és Horváth Sarolta pénteken vág neki az 5000 kilométeres útnak, Gyuláról.

A londoni, olimpiai kerékpáros expedíció fontos célja, hogy példát mutasson mindenki számára: akarattal és kitartással mindent el lehet érni. A csapatot jó néhány kerülővel és egy angliai körrel tarkított útján a térkép helyett már GPS segíti, de mint mondták, az előkészülettel nem sokat foglalkoztak, aludni ott fognak, ahol rájuk esteledik. Egy különleges találmányt azért mégis visznek magukkal, ez pedig a dinamóval kombinált töltő, amivel a GPS áramellátását próbálják megoldani. A társaság vezetője, Kovács István elmondta, eleinte napi 200 kilométeres távokat szeretnének menni, pihenni majd ráérnek Angliában.

A résztvevőket összefogó Makadám Világjáró és Környezetvédő Kerékpáros Egyesületet még a 80-as években szervezték meg, azóta nemcsak a környező országokat járták be, hanem megismételték a Guinness-rekordot is, amikor 1998-ban Észak-Amerikában eltekertek a Csendes-óceántól az atlantiig. Megjárták Erdély hegyeit, Ausztráliát, Dél-Európát és átkeltek már a sivatagon is.

A makadámos kerékpárosok az indulás dátumát július 20-ra tűzték ki, a gyulai visszaérkezés augusztus 25-re várható.

További képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …