2024. május 28., kedd
FONTOS

Lopás a csabai strandon – elfogták a gyanúsítottat

A Békéscsabai Rendőrkapitányság csütörtökön őrizetbe vett egy 18 éves békéscsabai fiatalembert, aki ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A fiatalember a gyanú szerint három héttel ezelőtt Békéscsabán, az Árpád Fürdőben két női táskát emelt el. A táskákban ruhaneműk és mobiltelefonok voltak, melyek értéke összesen kb. 170 ezer forint. A rendőrség a lopások bejelentését követően nyomozást indított. Ennek során a gyanú egy békéscsabai fiatalemberre terelődött, akit korábbi lopások kapcsán már ismertek a rendőrök. Előállították, majd kihallgatták.

A fiatalember elismerte, hogy június 28-án ő lopta meg a két nőt a strandon. A táskákat – miután kivette belőlük a ruhákat, telefonokat – az Élővíz-csatornába dobta, a lopott holmikat pedig eladta. A rendőrség ismételten kér mindenkit, hogy figyeljen az értékeire! Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire valószínűleg szükségük lesz a fürdőzés, strandolás közben.

Az ékszereiket lehetőség szerint hagyják otthon, a mobiltelefonokra, fényképezőgépekre, videokamerákra pedig mindig figyeljen valaki. Ha ezt nem tudják megoldani és van a strandon, fürdőben értékmegőrző, akkor vegyék igénybe ezt a szolgáltatást. Egészen rövid időre se hagyják őrizetlenül, csupán egy törölközővel letakarva értéktárgyaikat.

Nézze meg ezt is:

A GFE tanszékvezetőjének könyv- bemutatója a Római Magyar Akadémián

  Április 11-én a Római Magyar Akadémián mutatták be Horváth Gábor: Anonymus című tanulmánykötetének átdolgozott és …