2024. április 19., péntek
FONTOS

90 évesen is friss szellemmel

Minden könyvet elolvas, ami csak bekerül a házba, szeret tévét nézni, főleg a vetélkedőket kedveli. Többek között ez derült ki a 90 éves Puskás Istvánnéról hétfő kora délután, amikor a város vezetését képviselve Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző és Alt Norbert alpolgármester ez alkalomból köszöntötte az ünnepeltet. Ica néni friss szellemi állapotát mi sem mutatja jobban, minthogy időnként még a dédunokákkal is együtt olvas, vagy éppen felolvas nekik.

Örömmel fogadta a hírt, amikor Alt Norbert alpolgármester elújságolta, hogy a város megkapta egykori munkahelyének, a harisnyagyárnak a kürtjét. Mint kiderült, annak idején két műszakban dolgozott ott, és felidézte, hogy a város másik végéből télen-nyáron gyalogosan járt be. A műszakkezdés pedig nem 6, hanem 5 órakor volt. Meglátása szerint abban, hogy ilyen magas kort ért meg, az aktív életnek, az állandó tevékenykedésnek is szerepe van. Épp ezért a Nuszbek utcai ház rendben tartásában is szerepet vállal.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt 90 esztendőből mire emlékszik igazán szívesen a 3 unokával és 3 dédunokával bíró asszony, egy, a férjével kapcsolatos emlékét osztotta meg a televízió nézőkkel. A múlt felidézésétől maga is meghatódott. Ica néni alapvetően nemcsak szellemi, hanem korához képest fizikailag is jó állapotban van, igaz, a szíve időnként gyengélkedik.

{vsig}galeria/90{/vsig}

Video itt

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …