2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Geotermikus fűtés városszerte?

Rendkívüli testületi ülésen született több fontos döntés a közelmúltban. Mint elhangzott, Gyula Város Önkormányzata a Nagyváradi Egyetemmel 2010 januárjában közös pályázatot nyújtott be, melyben a vezető partner Gyula Város Önkormányzata. A projekt célja Gyula és térsége geotermikus adottságainak vizsgálata, a lehetőségek felmérése, beleértve az elektromos áram előállítását és a hőhasznosítást is. További cél a város hőpiacának felmérése és geotermikus közműrendszer kiépítésére vonatkozó tanulmány elkészítése. A felmérésre Gyula városa 110 000 eurót tud lehívni. Az ülésen elhangzott, hogy a hidrológiai elemzések alapján a fürdővárosban viszonylag nagy területet lehet lefedni geotermikus fűtéssel.

Az terv szerint a Harruckern iskola, Pándy kórház, Polgármesteri hivatal, Bíróság és Büntetés-végrehajtási intézet, Implom iskola és az új művelődési ház is geotermikus energiával oldaná meg a fűtés 74%-át. A tervezett kút helye a régi „nyárfás szennyvíztisztító” területén lenne, a visszasajtoló kút pedig a Wesselényi-tó közelségében. A képviselők ezután megszavaztak 3,5 millió forintot a gyulai Harruckern-Wenckheim-Almásy kastély régészeti kutatására, valamint a talajmechanikai vizsgálatok elvégeztetésére.

Döntés született a 4. számú felnőtt háziorvosi körzet ügyében is. Ennek értelmében szeptember 30-tól a háziorvosi feladatokat dr. Jánvári Gabriellát követően dr. Soós Ildikó látja el. A képviselők megválasztották a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetőjét is. A döntés alapján a pozíciót 2017-ig Felföldi Sándor fogja betölteni.

{vsig}galeria/geometrikusfutes{/vsig}

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …