2024. április 24., szerda
FONTOS

Élményfürdő: közműkiváltás után, résfalazás előtt

Nagy lendülettel vette kezdetét a június végi alapkő letétel után a Gyulai Várfürdő 2,4 milliárd forintos élményfürdő beruházása. A 3Témában Boros László Attila ügyvezető igazgatót kérdeztük arról, hogy az eltelt időszakban mennyire sikerült megfelelni az előzetes elvárásoknak, tudják-e tartani a határidőt.

A munkálatok a közművek kiváltásával kezdődtek, ennek az utolsó simításait végzik. A közműkiváltások utáni szakasz egy olyan technológiát vetnek be, melyet errefelé ebben a formájában ritkán lehet látni. A résfalazással kapcsolatban még a szakemberek is azt mondták, hogy ez olyan lesz, mintha az egész élményfürdőt egy nagy lavórba tennék, hiszen ez a fal minden oldalról körbeveszi majd az épületet. Ezt a fajta mélyalapozást többnyire belvárosi építkezéseken alkalmazzák munkagödör körülhatárolás, közlekedési műtárgyak építése esetén.

Fontos lehet olyan helyszíneken is, ahol hol magas a talajvíz és nem lehet másként helytakarékosan és deformációmentesen építeni. A beruházás befejezésének tervezett határideje 2013. október vége. Boros László Attila elmondta, e tekintetben kulcsfontosságú, hogy a fagy beállta előtt olyan szerkezeti állapotban legyen az épület, hogy a belső munkák is megkezdődhessenek, és télen is follyanak. Video itt, képek a Galériában, további részletek pedig a 3Témában.

Nézze meg ezt is:

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban. A szombat délelőtti, a gyulai …