2023. szeptember 22., péntek
FONTOS

80 horgász, 10 mázsa hal

 

Ismét megteltek a horgászhelyek a Munkácsy-tavon. Ez még nem is lenne hír, de az már igen, hogy 12 órán keresztül nézték a damilt a szokásos, éves tagi horgászversenyre jelentkezők, akik ezen a napon nyolcvanan jöttek össze.

{vsig}galeria/80horgasz{/vsig}

Annak, aki a versenyen elöl akart végezni, igazán össze kellett kapnia magát, ugyanis egy világbajnoki ezüstérmes is indult. A verseny előtt nem sokkal telepítést is végeztek a tavon, így nem csoda, hogy még a félidő előtt is rengeteg halat fogtak ki.

Vidó Ferenc, aki szintén indult a versenyen, világbajnoki ezüstérmes horgász a közelmúltban ért haza Belgiumból, a csapat világbajnokságról, ahol dévért és sügért kellett fogni. A magyar csapat végül 58 kilogrammos teljesítményével a második helyen zárta a világbajnokságot. Tóth Béla évtizedek óta hódol ennek a szenvedélynek. Amikor a verseny a feléhez érkezett, a horgász éppen akkor fogta meg a 30. kiló halát. Nem csoda, hogy Tóth Béla nyerte meg az egész versenyt több, mint 50 kiló kifogott hallal. Mint mondta, évek óta pufi csalit használ. De egy érdekességet is megosztott a tévénézőkkel: ő még életében nem evett halat.

A verseny alatt a 80 horgász több, mint 10 q halat fogott. Mivel itt mindenki sporthorgász, természetesen, minden hal mérlegelés után újra a tóban kötött ki.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Naptávcsőbe nézhettek az érdeklődők az Almásy-kastélynál

  A nap megfigyeléséhez kifejlesztett, különleges távcsővel ismerkedhettek az elmúlt hétvégén az Almásy-kastély parkjába érkezők. …