2024. április 20., szombat
FONTOS

Rangos raliverseny Gyulán

Ismét felbőgtek a motorok a hétvégén Gyulán,  az immár második alkalommal megrendezett Gyulai Várfürdő terep-rally kupán. A versenyen tizennyolc autó, hét quad és két motor mellett a Boros László Attila, Vörös Ferenc és Darázsi Zsolt alkotta trió kamionnal vágott neki a mezőnynek.

{vsig}galeria/dakarr{/vsig}

Az izgalmas megmérettetés most is része volt a Közép-Európai Zóna Trófea sorozatnak. A rangos megmérettetésen a hazai versenyzők mellett lengyel, cseh, szlovák, és olasz csapatok is képviseltették magukat. A verseny teljes távja több mint ötszáz kilométer volt, ebből a szelektív tehát a gyorsasági szakasz háromszáz kilométert tett ki.

A gépek kétszáz kilométer per órás sebességre is képesek lennének, de a szabályok szerint 170 kilométerben limitálták a csúcssebességet. A Gyulai fordulóban az autósoknál a cseh Zapletal-Marton kettős végzett az élen, a Fazekas-Horn páros előtt. A motorosoknál és a quadosoknál mindhárom helyen hazai versenyző végzett, az első Somfai Mátyás lett Hodola Richárd és Hangodi Zoltán előtt.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …