2024. április 25., csütörtök
FONTOS

E-könyvtár készül Gyulán

Hamarosan döntés születhet a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár azon pályázatáról, melyet az ESZA Társadalmi Szolgáltató Kft-hez nyújtottak be még május 17-én.

{vsig}galeria/dezsi{/vsig}

Ha a gyulai elképzeléseket a döntéshozók is támogatják, akkor a fürdővárosi gyűjtemény nem kevesebb, mint 25 millió forintból valósíthatja meg elképzeléseit.

Dézsi János igazgató kiemelte, a sok elemből álló, rendkívül összetett pályázatnak van egy olyan markáns eleme, mely a fiatalok szövegértésének az erősítésére helyezi a hangsúlyt.

Az adatbázis fejlesztések közé tartozik az az elképzelés, melynek révén útjára indítanák az elektronikus könyvtárat. Ennek jegyében a pályázat eredményétől függetlenül megkezdődött az egykor vasárnaponként megjelenő, a gyulai Dobay nyomda által nyomtatott “társadalmi és közgazdászati” hetilap, a Békés feldolgozása. A lap főszerkesztője dr. Bodoky Zoltán, felelős szerkesztője Kohn Dávid volt.

A pályázat keretén belül digitalizálásra nem lehetett igényt benyújtani, így erre saját erőből próbálnak meg forrást szerezni. Emellett az elektronikus könyvtár jogi rendszerét is szeretnék megalapozni. Fontos feladat lesz a szerzői jogokkal kapcsolatos kötelezettségek automatizálása. Ennek érdekében a dokumentumok vízjelekkel lesznek ellátva, és megjelennek majd a jogszabályi hivatkozások. A pályázat befejezése siker esetén 2014-ben várható.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …