2024. április 16., kedd
FONTOS

Gyulai sikerek a történelmi íjászversenyen

 

A meghajlított bot rugalmas energiájával az ember már akkor találkozott, amikor még csak az emberszabásúak családfáját gyarapította. A kutatók szerint az íj ismerete legalább 50 000 éves, sőt: a rugalmas bot viselkedésének már a majmok is nagy szakértői.

 

Ha ilyen messzire nem is nyúltak vissza az időben a gyulai várnál a történelmi íjászverseny résztvevői, jópár régi technikát és persze eszközt, valamint az ország legjobbjait láthattak az érdeklődők.

A Történelmi Íjász Magyar Bajnokság III. fordulójában remek eredményeket értek el a gyulaiak. Különösen az utánpótlás helyzete látszik reménytelinek. A különböző korosztályokban egyaránt első helyezett lett a fürdővárosi ifj. Cseresznyés Ferenc, Gyarmat Ruben, Werner Sándor, Cseresznyés Enikő és Bajnóczi Beáta. Második helyen zárt Szabó Regina és Cseresznyés István. A felnőtt női mezőnyben Garas Szilvia másodikként végzett. A gyulai verseny rangját emeli, hogy a pilisjászfalui Háromszéki Petra új országos csúcsot lőtt.

Még több kép a Galéria rovatunkban, videó itt.

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …