2024. május 26., vasárnap
FONTOS

Sörétes puska a csomagtartóban

Lopott sörétes puskával lövöldözött háza udvarán egy férfi szombaton délelőtt Békéscsabán. Kiderült, hogy nem volt túl nehéz megszereznie a fegyvert, hiszen a használója benne hagyta az utcán parkoló autójában. Az eset kapcsán senki sem sérült meg, a lövöldöző tolvaj előzetes letartóztatásban van.

A Békéscsabai Rendőrkapitányságra szombaton délelőtt érkezett bejelentés a Szív utcából, hogy az egyik ház udvaráról lövések zaja hallatszik. A kiérkező rendőrök igazoltatták a lövéseket leadó férfit, akinek nem volt fegyvertartási engedélye, és azzal sem tudott elszámolni, hogyan került hozzá a sörétes puska. Ez utóbbi azonban hamar kiderült, mivel a kapitányságra közben egy másik bejelentés is érkezett. A panaszos arról számolt be, hogy péntekről szombatra virradó éjjel a Zsíros utcában parkoló autójából kilopták a rádiós magnót, valamint az engedéllyel tartott sörétes vadászfegyverét az ahhoz tartozó lőszerekkel. Ezt a fegyvert használta a Szív utcában a 44 éves férfi, akit visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállítottak, majd őrizetbe vettek. Kihallgatásakor elismerte, hogy ő lopta ki a hiányzó tárgyakat az autóból. Ráadásul korábban is volt már folyamatban ellene eljárás autófeltörések miatt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, melyet a bíróság az ügyészség indítványára kedden elrendelt.

A kapitányságon azt is vizsgálják, hogy a sértett eleget tett-e a jogszabályban előírt, a fegyver tárolására vonatkozó kötelezettségeinek. Amennyiben nem, vele szemben szabálysértési eljárást indít a rendőrség.

Nézze meg ezt is:

Gyalogátkelőhelyen ütött el lányt egy autós Békéscsabán

  A férfi nem állt meg, elhajtott. Négyen utaztak vele, a nők először nem értették, …