2024. április 23., kedd
FONTOS

Sokszor fontosabb a kényelem, mint a gyerek

A család jelentőségéről volt szó a 3Téma legutóbbi műsorában, melynek Szendreiné Dudás Ildikó, a gyulai nagycsaládos egyesület elnöke volt vendége.

{vsig}galeria/nagycsalados{/vsig}

Magyarországon több mint egymillió ember, mintegy 650 ezer gyermek és 500 ezer felnőtt él csonka családban. Egyre nagyobb jelentőséggel bír a már Ilyés Gyula által is emlegetett egykézés, sőt, sokan gyermeket sem vállalnak. A magyar demográfiai katasztrófa elkerülése érdekében ezért is van nagy jelentősége a nagycsaládoknak. Sokan mégis egy gyermeket vállalnak, vagy éppen egyet sem.

Felmerül a kérdés, ha nagyobb a család, nagyobb-e a szükség is? Szendreiné Dudás Ildikó szerint minden nehézség áthidalható.

A műsorban szó esett arról is, hogy augusztus végén, a turisztikai főszezonon kívül rendezi meg a helyi szervezet aktív közreműködésével a Nagycsaládosok Országos Egyesülete ünnepi, nyílt programsorozatát a fürdővárosban. Az esemény, melyre 2500-3000 embert várnak, az egyesület fennállásának negyedszázados jubileuma jegyében fogant. Ez az őszi találkozó, melyre minden évben máshol kerül sor, a szervezet leglátogatottabb, egyben legrégebbi rendezvénye.

Videó itt, részletek a műsorban.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …