2024. július 19., péntek
FONTOS

Sokszor fontosabb a kényelem, mint a gyerek

A család jelentőségéről volt szó a 3Téma legutóbbi műsorában, melynek Szendreiné Dudás Ildikó, a gyulai nagycsaládos egyesület elnöke volt vendége.

{vsig}galeria/nagycsalados{/vsig}

Magyarországon több mint egymillió ember, mintegy 650 ezer gyermek és 500 ezer felnőtt él csonka családban. Egyre nagyobb jelentőséggel bír a már Ilyés Gyula által is emlegetett egykézés, sőt, sokan gyermeket sem vállalnak. A magyar demográfiai katasztrófa elkerülése érdekében ezért is van nagy jelentősége a nagycsaládoknak. Sokan mégis egy gyermeket vállalnak, vagy éppen egyet sem.

Felmerül a kérdés, ha nagyobb a család, nagyobb-e a szükség is? Szendreiné Dudás Ildikó szerint minden nehézség áthidalható.

A műsorban szó esett arról is, hogy augusztus végén, a turisztikai főszezonon kívül rendezi meg a helyi szervezet aktív közreműködésével a Nagycsaládosok Országos Egyesülete ünnepi, nyílt programsorozatát a fürdővárosban. Az esemény, melyre 2500-3000 embert várnak, az egyesület fennállásának negyedszázados jubileuma jegyében fogant. Ez az őszi találkozó, melyre minden évben máshol kerül sor, a szervezet leglátogatottabb, egyben legrégebbi rendezvénye.

Videó itt, részletek a műsorban.

Nézze meg ezt is:

Mintegy 40 önkéntes tartalékos katona vonult be Békéscsabán

  Mintegy 40 önkéntes tartalékos katona vonult be Békéscsabán, hogy megkezdje öt hetes elméleti és …