2024. április 19., péntek
FONTOS

Cannabisültetvény Vésztő-Mágor közelében

A Szeghalmi Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ munkatársaival közösen szerdán délben Vésztő-Mágor határában ellenőriztek egy csatorna melletti területet, ahol két férfit fogtak el. Az ellenőrzésre azért került sor, mert a beszerzett információk szerint ismeretlen személyek kábítószert termesztettek.

Tekintettel arra, hogy az akció speciális erőket és eszközöket igényelt, a TEK műveleti egységének bevonására volt szükség. A nyomozók gyanúja beigazolódott, egy bokros területen speciálisan kialakított irtásban 38 tőből álló kifejlett cannabis ültetvényt találtak – tájékoztatott Albert István, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A vésztői férfiakat előállították és őrizetbe vették. A vallomásuk alapján délután és este további két vésztői személy őrizetbe vételére került sor, akik közül az adatok szerint az egyik férfi az ültetvény tulajdonosa, a másik annak kialakításában segített. Mind a négy személy ellen visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Szeghalmi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A cannabis termesztője és a segítője is pozitív eredményt produkált a kábítószeres gyorsteszt alkalmazásakor, így fogyasztásért is eljárás indul ellenük. Mivel az ültetvény „gazdája” ellen korábbi büntetésének hatálya alatt – szintén visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetése miatt kiszabott 10 hónapos fogházbüntetést két évre felfüggesztette a bíróság – ismét eljárás indult, a rendőrség az előzetes letartóztatására tett előterjesztést az ügyészség felé. A Békés Városi Ügyészség megalapozottnak találta a nyomozó hatóság előterjesztését, így indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Nézze meg ezt is:

Anne Frank történetét mutatták be a várszínházban

  Péntek este az Anne Frank című monodrámát láthatta a várszínház kamaratermi közönsége. A világ …