2024. április 19., péntek
FONTOS

Prevenciós programok az alapellátásnál

Számos programmal készül a közeljövőben a gyulai alapellátási intézmény, melynek fókuszában a megelőzés áll. Legnagyobb rendezvényük majd a tavalyihoz hasonló egészséghét lesz, ingyenes szűrésekkel, a megelőzést segítő elemekkel.

{vsig}galeria/prevencioo{/vsig}

Az intézmény égisze alatt a város általános és középiskoláiban rendszeresen tartanak előadásokat a szakemberek, a fiatalokat érintő problémákról, veszélyekről. Alapvetően háromféle megelőzésről beszélhetünk, úgy mint elsődleges ami a konkrét prevenciós munka, másodlagos a korai felismerés és a harmadlagos a gondozás, rehabilitáció.

Az intézmény a megelőzés mellett több programmal is készül a közeljövőben, az egyik legnagyobb az őszi egészséghét lesz, és tervezik, hogy külső segítőket is bevonnának a megelőzési munkába. Az egészségügyi alapellátás egy nagyszabású projektre is pályázik, ami egy komplex prevenciós programot jelent hosszú távon amennyiben sikeres lesz az elbírálás.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …