2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Fair play futballtorna Gyulán

Első alkalommal rendeztek Magyarországon fair play futball roadshow-t a budapesti Oltalom SE szervezésében, a nemzetközi labdarúgó szövetség, a FIFA támogatásával.

{vsig}galeria/fairplay{/vsig}

Ennek egyik állomása volt a gyulai Almássy Kálmánné téri Mészáros Péter Labdarúgópályán megrendezett torna, melyen nyolc csapat vett részt.

Pál Attila, a különleges program egyik szervezője elmondta, a sorozat olyan társadalmi csoportokat próbál összehozni a pályán, akik az életben nem mindig pozitív körülmények között találkoznak.

A kispályás mérkőzéseket különleges szabályok szerint, bíró és síp nélkül, a sportszerűség szellemiségét közvetítő emberek bevonásával játsszák. A mérkőzések többek között attól is különlegesek voltak, hogy a végeredmény szempontjából nemcsak a gólok, hanem a pontok is számítottak. Ezeket egymásnak adta a két ellenfél, értékelve a másik sportszerűségét. A tűzoltók mellett horgászok, az Oltalom SE, a gyulai kórház, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a romániai hajléktalan válogatott is pályára lépett.

– Nagyon örülünk annak, hogy megszületett ez a kezdeményezés, mely lehetőséget teremt a nehéz helyzetben élő emberek számára, hogy olyan körülmények között találkozzanak másokkal, melyek eltérnek a hétköznapitól – mondta Mihai Rosu, a romániai hajléktalan válogatott vezetője.

A rendezvénnyel kapcsolatban Alt Norbert alpolgármester azt mondta, ez is egyfajta reklámot jelent a város számára, hiszen a találkozóknak pozitív az üzenete. Kiemelte, a következő időszakban még számos fontos esemény helyszíne lesz Gyula.

A sporteseményt a budapesti Oltalom Sportegyesület szervezte, melyet a hajléktalanellátással és a szociális ágazat egyéb területeivel foglalkozó Oltalom Karitatív Egyesület és civilek hoztak létre azzal a céllal, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű emberek számára lehetőséget nyújtsanak a sportolásra.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …