2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Elbontotta két szórakozóhely utcai bútorzatát a Közüzemi Kft.

Fúrók hangja hallatszott szerda reggel a Városház utcában. Mint a helyszínen kiderült, e két belvárosi szórakozóhely egyike előtt olyan elviselhetetlen hangerővel szólt éjszakánként a zene, hogy a városnak lépni kellett az ügyben.

Dr. Varga Erzsébet aljegyző elmondta, írásban figyelmeztették a működtetőt jogellenes cselekedetéről. Az önkormányzati rendelet szerint főszezonban, azaz június 1. és szeptember 15. között, este 11 óráig hangosító berendezés nélkül lehet csak zenét szolgáltatni. Mivel ennek nem tett eleget a szórakozóegység-üzemeltető, így augusztus első napjától az önkormányzat nem adott neki közterület-használati engedélyt.

Mivel a zeneszolgáltatás közterület-használati engedély hiányában továbbra is működött, az önkormányzat a Közüzemi Kft. munkatársaival szerda reggel 8 órakor visszaállította az eredeti közterületet, azaz a kft. telephelyére szállította a két szórakozóhely utcán lévő ingóságait. Dr. Szécsi István, a szórakozóhely jogi képviselője a Gyula Televízió kérdésére elmondta, hogy ez az intézkedés őt az ötvenes évekre emlékezteti, bár azt elismeri, hogy tényleg nincs élő közterülethasználati-engedélye a helyeknek.

Az aljegyező elmondta, hogy a tulajdonos visszakaphatja az ingóságokat, miután kifizette a bontási, szállítási, tárolási költségeket. A zeneszolgáltatás újratárgyalásában a képviselő-testület fog döntést hozni.

Video itt,
képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …