2024. április 19., péntek
FONTOS

Zsűrizték városunk virágosítását

Évente 350-400 település vesz részt az 1994-ben életre hívott Virágos Magyarországért Mozgalom versenyén. Gyula már több mint egy évtizede rendszeresen a nevezők között van, ahonnan szinte mindig elhozott valamilyen díjat.

{vsig}galeria/viragvaros{/vsig}

A bíráló bizottság kedden látogatott el hozzánk, hogy elvégezzék a zsűrizést. A bíráló bizottság szigorú szakmai szempontok alapján dönti el, hogy melyik város érdemes a díjra, többek között azért ismert a nyertes a rákövetkező évben az európai virágos városok és falvak megmérettetésen képviseli hazánkat. Így nem elegendő csupán a szép virágok látványa. A bíráló bizottság több helyszínt is megtekintett, így a Kossuth téren is gyalog szemlélték meg a közterületi látnivalókat.

Az idei esztendő kiemelt témája a főutca, főtér rendezettsége, az országos települések mellett harminchárom békés megyei település nevezett a versenybe, az eredményhirdetésre ez év őszén kerül sor.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …