2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Még az idén összevonják a gyulai és a csabai kórházat

Egy pályázatnak köszönhetően összevonják a gyulai Pándy és a békéscsabai Réthy kórházakat – értesült a Gyula Televízió. Dr. Kovács József, a gyulai intézmény igazgatója, az országgyűlés egészségügyi bizottságának az elnöke azt mondta, hogy erre az egybeolvadásra legkésőbb 2013. januári első napjáig sor fog kerülni.

{vsig}galeria/korhazosszevonas{/vsig}

Mivel a két város között igen jó út található, kiemelt helyen kezelik a pályázatot. A főigazgató azt mondta, ez az összevonás nem egyedi eset, már több helyen – például Sopronban, Hévízen, Salgótarjánban – megtörtént és ebben a formában az ellátások „rugalmasabban használhatók”.

Hangsúlyozta, az összevonás a „betegellátást szolgáló logikai lépés”, amit szerinte az igazol, hogy a minisztériumi tárca országos szinten mintegy 40 milliárd forintnyi forrást írt ki a pályázatokra. A főigazgató elmondta, hogy a közeljövőben több összevonás várható, például előfordulhat, hogy egyetemi struktúrával fog fuzionálni egy kórház.

Dr. Kovács József hozzátette, mivel egy intézmény lesz a két kórház, így a csak egy névvel rendelkezhet a létrejövő egészségügyi intézmény. Ez várhatóan Pándy Kálmán nevét fogja viselni, de a névválasztásról a későbbiekben döntenek.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …